» »

Cena dopusta lastna režija vs agencija

Cena dopusta lastna režija vs agencija

Sparkxl ::

Letos smo se odločili da gremo na ciper. Z agencijo nisem še nikoli šel, vedno gremo na lastno pest.
Let smo si našli iz dunaja direkt, izbrali 3 hotele na eni lokaciji. Vse 3 smo rezervirali direktno pri njih, imamo možnost odpovedi do 1 teden pred prihodom. Vsi 3 nudijo đabe transfer iz letališča in potem nazaj.

Že pri hotelu se začne prva zanimivost. Če isti hotel vzameš preko bookinga, je to +30%.
Cena rezervacije direkt je 1250 za 4x polpenzion
Letalske karte so 1050 za vse 4. Šlo bi še 200 ceneje pred 2 tednoma in več, pa se jim je ob rezervaciji stran sesula. Od takrat dalje je bila cena višja

Skupaj 2300 za en teden za 4 osebe.

In čisto iz firbca pogledam če kaka agencija nudi ta hotel. Najdem pri TUI, isti termin, isti let iz dunaja, isti hotel...3700

Me je skoraj na rit f00knilo. Sem pričakoval v bistvu nižjo ceno, ker imajo maso in moč pogajanja. Kar je verjetno res, ampak to razliko posravijo zelo očitno v svoj žep.

1400 je davek na lastno nesposobnost uporabe interneta. Ker vem da hodi na dopust ogromno ljudi preko agencij, vam za 200€ nudim tečaj kako prišparati vsaj jurja na teden pri vašem naslednjem dopustu :)

Aja iz dolgčasa še pogledam kaj nudijo tati hrvati. Pri njih sem zadnjo nastanitev plačal 2002, ampak jim vseeno dam priložnost in pogledam: podoben nivo hotela 3k brez problema. Samo hotel.

Sparkxl ::

Ja saj to je tudi moja logika bila. Ampak v tem primeru je bilo ravno kontra

Kodrnusa ::

Moja vedno najde na bookingu, potem pa pise direktno v hotel. Tam rezervira z brezplacno odpovedjo, potem pa še posilja poizvedbe na agencije za te hotele. Dostikrat je preko agencije ceneje ker imajo zakupljeno pol hotela in potem tam vzame, v hotelu pa stornira. Zanimivo je da hotel noce nikoli spustiti cene na ceno preko agencije.
Samo v vednost

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: bluefish ()

ales85 ::

Kodrnusa je izjavil:

Zanimivo je da hotel noce nikoli spustiti cene na ceno preko agencije.

To je najbrž zato, da jim ne skačejo v zelje. Podobno, kot uvozniki praviloma ne spuščajo cen, če so tudi sami prodajalci, da ne skačejo v zelje trgovinam.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: bluefish ()

brett ::

Mi2 z ženo si vsa leta organizirava v lastni režiji.
Recimo letos bo tri tedne narodnih parkov USA: od Yellowstona na S do Mesa Verde na J in vse glavno, kar je vmes. Res bo svak (ki živi v SLC) posodil avto in letno karto za parke, ampak pod črto nas tri (še hčerka) ne bo prišlo več kot 5000€; od tega letalske karte MUN-SLC 1940€+Flixbus 190€(izvzeti so spominki, kaka cunja,...). Pa pojdite pogledat koliko bi bilo to preko agencij...
Lani Alzacija in Porenje 10 dni...1650€ - prenočišča, bencin, cestnine, vstopnine (od tega dva zabaviščna parka, ki nista ravno poceni), hrana (+ cca 50€ spominki, cunje,...).
Leta 2011 npr. sva šla na Maldive: AI 11dni (Embudu Village), let z Munchna - cca 3200€.
Itd.

Tilen ::

Agencija je super zadeva, če je denar in če se ti ne da ukvarjat ter veš, kaj si želiš.

Dober dan, polpenzion v top terminu nekje, kjer še nisem bil. Samo malo preverim, evo, za 5000 lahko greste na Krk, Liberty Plaza Hotel. Hvala, super ste, lep dan.

5 minut in vse rešeno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

telexdell ::

Agencije v hotelih zakupijo določeno število sob dogovorjene kakovosti. Čo soba ni takšna, kot je bilo dogovorjeno ti mora agencija najti drugo sobo ali vrniti določen znesek ali...Če rezerviraš sam dobiš pač sobo, katero dobiš, lahko je boljša ali slabša kot si jo imel v mislih. Če imaš na destinacija kakšne težave ali želje lahko o tem predebatiraš s predstavnikom agencije, kateri ti na podlagi izkušenj lahko svetuje. Če si dopust organiziraš sam pač to rešuješ sam. Če si v tujini, ko gre npr. v stečaj letalska družba (izkusil sam z Adrijo), ti agencija organizira nadomestni transfer. Če si dopust organiziraš sam pač kupiš novo letalsko karto...
Seveda pa je razlika ali se gre za dopust v turističnih destinacijah npr. Turčije, Egipta, Grčije, Španije...ali pa za kašno eksotiko (npr. narodni parki v ZDA, Tajska, Maldivi...). Tam pa je zaradi manjšega povpraševanja dodatni strošek agencije opazno visok ravno zaradi rizikov, kateri jo lahko doletijo.

Na koncu pa je itak važno le, da se maš na destinaciji fajn.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

elektronorc ::

Normalno da je ceneje v lastni režiji. Misliš,da posredniki(agencija) delajo zastonj?

MIHAc27 ::

Sam vseen... včasih grem z eno skupino za vikend v kake toplice, morje. Ne vem kako jim rata ampak 2 dni polni penzijon pride ponavadi tolk, kot bi 1 nočitev v zajtrkom.

Agencija, če zakupi npr 100 sob, itak da bo dobila boljšo ceno kot 1 posameznik. Nekaj mora tudi zaslužit, seveda, ampak lahko bi bila ugodnejša kot solo.
Sam jaz mislim, da se jim gre itak samo za posredovalniško provizijo. Reskirajo pa nič kaj veliko.

c3p0 ::

Predlani sem šel na agencijo P., sem mislil bo le malo ceneje in tam so strokovnjaki. Vrgel je na mizo 3 hotele, vse pa ocenjeval na podlagi kvalitete "borove sence", ali manjko le te. Na Bookingu v 10 minutah našel cenejšo varianto in boljši hotel.

Twixz ::

Saj zdaj zadnje reklame po pošti se vidi da svinjsko služijo agencije na dopustih. 500€ cenejši paketi v top terminih.
Jst 11 let nisem bil na morju. Letos službeno v Koper, sem prek bookinga rezerviral apartma 3 mesece prej. 150€ za 3 dni, slab kilometer od plaže, 100 metrov od centra.
Sem 1 teden prej pogledal, pod 400€ ni bilo nič.
Tako da drugo leto, ko bom najbrž spet šel na taprav, 10 dnevni dopust, first minute varjante only.
Samo zdaj ko hrvati nesramno dragi ratujejo, bolje da grem v kakšno Grčijo? Ali ima kdo kak poseben priporočilo? :))

Zimonem ::

Grčija, Francija (hribi), Italija , Avstrija. Praktično vse ceneje kot hrvaška.

Lonsarg ::

Moje priporočilo je poljubni Grški otok kjer letalsko kupiš posebaj (raznorazni ponudnike, tudi Slo agencije imajo), nato pa tam rentaš avto ter nastanitev preko booking.com. Zadeva pride lepo ceneje kot če nastanitev preko naših agencij kupiš, pa tok podrobnih ocen nastanitve kot jih ima booking.com ne boš pri nobeni naši agenciji dobil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

ZveeZ ::

Twixz je izjavil:

Ali ima kdo kak poseben priporočilo? :))

Crna gora, Albanija.
Izogibas se "tourist trap" destinacijam a' la Budva/Kotor pa imas udoben in poceni dopust.
Grcija (mainland) je tudi super.

feryz ::

c3p0 je izjavil:

Predlani sem šel na agencijo P., sem mislil bo le malo ceneje in tam so strokovnjaki. Vrgel je na mizo 3 hotele, vse pa ocenjeval na podlagi kvalitete "borove sence", ali manjko le te. Na Bookingu v 10 minutah našel cenejšo varianto in boljši hotel.
Tema ne govori o tem, da najdeš boljšo in cenejšo varianto, ampak o tem, da so agencije za isto stvar dražje.
Ti pa daš primer bookinga? Če bi si vzel še minuto več in tiste iz bookinga poklical peš ali jim poslal mail, bi bilo vsaj še 15% ceneje. Ampak zate je booking zakon, pač rad preplačuješ.

Hint, če rezervirate počitnice preko bookinga na Hrvaškem, vedno izberite plačilo na mestu. 90 procentno možnost imate, da vas pokličejo iz hotela, če bi stornirali rezervacijo in vzeli direkt. Ceneje, seveda.
Takisto lahko direkt rezervirate v hotelu in jim poveste, naj bo ceneje kot preko bookinga. Vedno je.

Utk ::

Če je to nek resen hotel, ajde, če pa privat apartma, te po takem klicu nazaj lahko čaka zaraščena parcela, iz kartice bojo pa vseeno trgali in pisali no-show.

feryz ::

Aha, ker pri agencijah se pa to ne more zgoditi. Polni mediji so tega.

Utk ::

Normalno, če je to agencija z agentom, ki ti je prodal hotel ob pivu v kafiču, je tudi možno. Če je kaka druga agencija, je sicer tudi možno, ampak boš vsaj denar dobil nazaj. Od tistega agenta, ki si ga našel na bolhi, pa ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je point turističnih agencij? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13715747 (730) Miki N
»

Booking popust (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
36340293 (940) bastadu
»

Kje iščete ponudbe za počitnice?

Oddelek: Loža
201914 (1028) aborko
»

Tenerife - Soliden Hotel

Oddelek: Loža
113207 (2391) Orhideja66
»

Prišel na plačan dopust, a lastnik o tem ne želi slišati

Oddelek: Loža
456065 (4207) fosil

Več podobnih tem