» »

Nov termostat

Nov termostat

Cupakabra123 ::

Zaradi renovacije mi je stari termostat v napoto. Na steno, kjer je namescen bo prisla omara za obleke. Menjal bi ga za nekaj takega https://www.emos-si.si/brezzicni-sobni-... Torej zelja je, da na mesto, kjer je sedaj stal termostat dam to stikalno enoto (znotraj omare), nekam drugam pa postavim sam termostat in potem stvar se vedno komunicira s pecjo.

Moje vprasanje je glede vezave. Sedanji termostat deluje na baterije. Notri pa ima tri zice crno(rjavo), modro in zeleno-rumeno. Zeleno-rumena ni vezana nikamor. Ali bi bila nova stikalna enota sploh kompatibilna? Od nekod mora namrec dobivati elektriko, da sploh laufa ane? Na baterije pa deluje le sam termostat.

VelkBla ::

Nova stikalna enota je lahko vezana direktno na pec saj potrebuje elektriko in sinhronizacijo s pecjo. Ce je zadeva kompatibilna, bi novo stikalno enoto priklopil na zice na katerem si imel stari termostat. Novi termostat, ki deluje na baterije, sinhroniziras preko wifi s tvojo novo stikalno enoto, ce te pravilno razumem. Ne mores pa sinhronizirati recimo staro stikalno enoto z novim termostatom ali obratno.

Primer od Netatmo, crknil je zaslon na prenosnem termostatu, ki deluje na baterije. Ceprav je celoten komplet identicen prejsnjemu, novi termostat se ni sinhroniziral s staro rele/stikalno enoto, zato sem moral vse ponovno namestiti.

Npr: Relay's power supply

The Relay is powered by 220V main power. Depending on your configuration, the Relay can be supplied by the boiler's main (wireless thermostat setup), or can be supplied by any power plug in your home (wallmounted/wired thermostat setup). ; https://images-eu.ssl-images-amazon.com... ali pa https://m.media-amazon.com/images/I/A1l...

int47 ::

Switching unit (receiver): potrebuje 230 V AC/50 Hz + dve žili za vklop peči.

Je kabel položen v cev ?
Če razdalja ni prevelika, bi bilo morda bolje sprejemnik montirati pri peči.

PeternelG ::

Pozdravljeni.

Sem v nakupu brezžičnega termostata za kurjavo na drva.

Prosil bi za nasvet, katerega priporočate? Želje so, da ima možnost programirjanja za cel teden, je preprost za uporabo, po možnosti z aplikacijo na telefonu. Trenutno uporabljam znakom Selus, ki je tudi brezžičen, vendar na gumb in je treba vedno znova premikati za željeno temperaturo.

Prosil bi tudi, da svetujete takšnega, da ga lahko enostavno priklopim na eletriko.

Kje pa je ponavaditi optimalna postavitev termostata?

Okviren znesek, ki sem ga pripravljen dati je cca 100€.

DjTonic ::

Jaz imam približno 2 leti že od proizvajalca Netatmo. Zadovoljen. Prej sem ga imel s pečjo na drva + zalogovniki, sedaj pa preko TČ. Dobra aplikacija na tel, možnost nastavitve tudi preko browserja, enostavni urniki za cel teden, več urnikov z različnimi dnevnimi programi, več time slotov ipd. Deluje tudi preko Apple Home in Siri, Google, ipd.

Ni sicer najbolj poceni, vendar sem zadovoljen.

https://www.netatmo.com/en-eu/smart-the...

A. Smith ::

PeternelG je izjavil:

Kje pa je ponavaditi optimalna postavitev termostata?

Na eni izmed notranjih sten v hiši, se pravi ne na tistih, ki mejijo na zunanjost. Poleg tega izbrana stena ne sme sloneti na krušno peč, kamin, velik radiator ali kaj podobnega, zato da ni toplejša od okolice. Temperatura stene, kjer termostat tipa temperaturo, mora pač čimbolj odražati neko povprečno temperaturo v hiši, kar pomeni da mora biti stran od izvorov (kamin...) in ponorov (zunanjost) toplote.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilna uporaba peči na kurilno olje (CTC 950)

Oddelek: Loža
82493 (2067) rofl_1
»

Pomoč pri vezavi novega termostata

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
91269 (1053) Oktan
»

wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7224542 (12842) JanK
»

Pametni termostat

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
131326 (842) TheBlueOne
»

Priklop termostata za električno peč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6788 (641) HarryRed

Več podobnih tem