» »

IR Paneli

IR Paneli

vrossi46 ::

Pozdravljeni vsi,
Zanimajo me izkušnje in mnenja za ogrevanje z IR paneli.

Hvala za vsakršno mnenje in izkušnje

DarwiN ::

Pa po novem sistemu omrežnine ti bodo IR paneli hitro nabili časovne bloke na ~10kw (lahko tudi več) in boš samo omrežnine plačal kakšnih 100€-150€ več na leto. Da o sami elektriki sploh ne govorimo. Seveda odvisno, koliko jih imaš in kakšne moči.. IMO je ravno ta nova omrežnina zadnji žebelj v krsto IR panelom.

V sosednji nitki je nekdo omenil, da jih ima v stanovanju 22 in konice med 11kw in 12kw, če se prav spomnim.. Se pravi cirka 200€ več omrežnine na leto v primerjavi s toplotno črpalko.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Karen ::

Mislim da sem že enkrat pisal nekje na to temo. Skrajšano: če imaš drugo možnost se jim izogni, razen če imaš recimo 20 kvadratov garsonjero bo šlo. Drugače pa vzemi nekaj, kar ti naredi faktor ogrevanja glede na vloženo energijo (toplotna črpalka, klima z inverterjem). Je pa čisto odvisno od prostora (pa od obsega uporabe - ali si cel dan doma, ali greš zjutraj in šele popoldan prideš...), če imaš prave pozicije je tudi kamin na pelete ali celo trda goriva ok, drugače pa če te ne moti pihanje klima z inverterjem te bo že v dveh letih prišla ceneje kot IR. Jaz imam 8 IR panelov na vikednu na morju, ker moja ne mara pihanja (klime), ampak ni izolacije in rabi kar nekaj časa da se segreje, pa če bi celo zimo to kuril bi po mojem propadel... tako za vikend ko pridem gre, na daljavo vključim in se recimo segreje, z vidika porabe štroma je pa pokop in ti odsvetujem - tudi cena ni zanemarljiva - bi po mojem isto kot sem dal za IR panele dobil ornk Micka klime.

vrossi46 ::

Hvala vam za informacije.

floyd1 ::

Žal nisi nič napisal, zakaj te IR paneli zanimajo. Ravno to pa je tu bistveno.

Drugače pa točno to, kar je povedal Karen: Za 200m2 bajto na Gorenjskem, v kateri boš živel, ti jih bo vsak normalen (razen prodajalcev) gladko odsvetoval.
Sploh so te stropne IR rešitve katastrofa, ni to tista "taprava" toplota. Zdaj v bloku z nekim ogrevanim stanovanjem pod sabo, še nekako gre, če pa imaš spodaj mrzlo klet...:'(

vrossi46 ::

Torej,
hiša, mansardno stanovanje na obali v meri 65m2 zunanja izolacija je narejena, pa tudi okna so menjana , imam montirano že eno kvalitetno Mitsubishi klimo, pa sem sam pomislil na IR panele. Tudi meni so nekateri ljudje odsvetovali panele, da naj raje dam še eno klimo, bi bila poraba manjša, pa tudi stroški montaže naj bi bili nekoliko nižji.
Mogoče pa samo v kopalnico, ker do tam pač klima ne more ogreti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vrossi46 ()

Karen ::

V bistvu so ti za to kar si napisal precej dobro svetovali: če že imaš klimo in te ne moti da piha, potem bi jaz na tvojem mestu nabavil še eno, da s tem pokriješ vse (domnevam da nimaš te kvadrature z eno klimo pokrite), za v kopalnico daj pa en panel z mikroregulatorjem (na destinko stopinje), pa predimenzioniraj ga (jaz imam v kopalnici 1050w, tam 1x1m cca je velik, na stropu) in zadeva bo grela in sušila kopalnico povsem zadovoljivo (rabiš malce močnejšega zaradi vlage). Če si bolj na tesnem z denarjem pa vrzi denar v klimo, kopalnico lahko z 25eur kaloriferjem z ventilatorjem rešiš, bo skoraj tako kot IR.

Frgazor ::

Jaz bi dal za kopalnico poceni (manj kot 40€) kvarčni grelec.

fikus_ ::

+1 za kvarcni grelec v kopalnici. Grejes samo takrat, ko rabiš.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ena ženska, ki je izgubljena med ponudbami TČ in IR paneli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16611399 (3714) a_borlak
»

IR paneli

Oddelek: Loža
13972 (505) Magic1
»

Ogrevanje majhnega stanovanja z IR paneli

Oddelek: Loža
3116037 (14583) vostok_1
»

Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6615865 (13655) T_F_7
»

Infrardeče ogrevanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9936630 (21353) energetik

Več podobnih tem