» »

Wireles povezava

Wireles povezava

Lirika-Proza ::

Imam vprašanje. Imam optiko preko telesata jesenice, pa me zanima, kaj potrebujem za wi-fi povezavo za tablični računalnik. Kakšen router, a ga moram kupiti in kje, je pomembna znamka, ali se potrebujejo še kakšni dodatki za nemoteno delovanje brezžičnega signala v stanovanju? Že v naprej je vam zahvaljujem za odgovor, kajti ne vem ali je odvisno katerega operaterja imaš, da zadevo spraviš v delovanje. Malo sem brskala in našla toliko različnih varijant, da sem že prav zbegana. :/. Ali je to brezžični ruter, ali nekaj podobno usb ključu, ali je naprava ki se ji reče dostopna točka :/, kako se sploh priklopi, nastavi in seveda kaj je cenovno bolj ugodno... :)
  • polepsal: bluefish ()

ttommy ::

Danes po večini dajejo internetni ponudniki modem, ki je tudi wireless router.
A ima kakšno anteno?
Drugače pa samo kupiš router, ga priključiš in že imaš brezžičen internet. Lahko kar tega, je poceni in zelo zanesljiv:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Gamer

kogledom ::

Ne vem, zakaj bi nekdo leta 2013 kupil router z 100MB mrežo in brez n standarda. Slab predlog torej, čeprav je linkani router res legenda, a pač zastarel. Dosti se zadnje čase omenja ta router.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kogledom ()

Lirika-Proza ::

:) grazie :)

Lirika-Proza ::

http://www.mimovrste.com/artikel/249002... kaj pravite na tega,a je to to,malo sem brala mnenja poleg izdelka in vsi so dobri,samo a je to to,pa še cenovno je ugoden.Ali lahko tega priključim ker imam že optični internet za stacionarni računalnik?

kogledom ::

Omenjena usb naprava je namenjena brezžični povezavi računalnika z dostopno točko (npr. brezžični router). Praktično vse "pametene" prenosne naprave("pametni" telefoni, tablice, prenosniki) imajo vgrajeno brezžično mrežno kartico, tam torej tega ne potrebuješ. Potrebuješ pa brezžični router na katerega se bodo lahko naprave povezale in tako dostopale do interneta.
Optični internet za stacionarni računalnik... predstavljam si, da imaš v modem napeljan optični kabel in potem navadni računalniški (t.j. UTP) kabel od modema do stacionarnega računalnika. Stacionarni računalnik že imaš povezan na internet in torej ne potrebuješ še brezžične mrežne kartice (to je usb naprava, ki si jo nazadnje linkala).
Kar ti potrebuješ je dostopna točka (Access Point), ki bo z računalniškim (UTP) kablom povezana z modemom (za povezavo v svet - internet) in bo omogočala brezžični dostop do interneta. Dostopne točke so navadno dražje od usmerjevalnikov (routerjev); brezžični usmerjevalnik pa je v bistvu nadgradnja dostopne točke z več funkcionalnostmi. Usmerjevalnik ti bo (za razliko od dostopne točke) med drugim omogočal tudi komunikacijo med napravami - torej boš lahko s tablico brezžično dostopala do podatkov na stacionarnem računalniku, seveda pod pogojem da boš pravilno nastavila deljenje datotek, kar pa je druga tema. Vsekakor se ti bolj splača kupiti brezžični usmerjevalnik.
Kako pravilno nastaviti wireless router pa bo pisalo v navodilih; najosnovnejše nastavitve so SSID (ime dostopne točke) ter geslo za dostop do te točke ter pametno je spremeniti tudi privzeto geslo za dostop do routerja (da ti ne bodo drugi spreminjali nastavitev routerja).

Jan23 ::

Pozdravljeni za svojo težavo si bom sposodil kar to temo
rabil bi pomoč pri nastavitvah routerja
imam optični priključek 100/10 Mbit/s
zanima me zakaj ne morem doseči te hitrosti preko wirelessa z routerjem TP-Link WR740N router imam nastavljen na N standard

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jan23 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1776550786 (1617) d4vid
»

Switch

Oddelek: Omrežja in internet
345116 (4207) SeMiNeSanja
»

Računalnik kot dostopna točka za internet

Oddelek: Omrežja in internet
51580 (1416) moat
»

WiFi v stanovanju

Oddelek: Pomoč in nasveti
123847 (3291) Frenckie
»

Brezžična povezava dveh routerjev

Oddelek: Omrežja in internet
74506 (4379) Aston_11

Več podobnih tem