» »

Kaj bi se zgodilio, če bi se del Slovenije želel priključiti sosednji državi?

Kaj bi se zgodilio, če bi se del Slovenije želel priključiti sosednji državi?

1 2 3
4
»

Mipe ::

Ah, ti Štajerci. Jokajo, da se preveč naredi v Ljubljani in premalo na Štajerskem, ko pa dobijo lastne projekte, gredo vsi v Maribor. Bog ne daj, da bi pogledali proti Slovenj Gradcu ali Lendavi. Hočejo decentralizacijo tako, da se vse centralizira v Mariboru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

T-h-o-r ::

saj, ko bo štajerska samostojna, se bo znotraj štajerske hotel osamosvojiti ptuj, potem ko se bo ta, se bo znotraj tega hotel osamosvojiti duplek, ker bo vse pobral ptuj


and so on




je pa res, da mi je švicarska ureditev države izjemno všeč
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

no comment ::

v mb pri parku je prit T2 mogoče dobiti max 20 mega linijo
Žal povsod ni. Tu kjer sem jaz je 4/0.5 max (če je zvezdna konstalacija ugodna). Ampak sem že rekel, ni to problem občine. Sam naj mi ne lapajo, da se vozim po razdrapanih cestah, ker so 3x razkopali cesto zaradi optike.

USS Liberty ::

Shegevara je izjavil:

Ravno špilam avstrijo v eni igri. Če že ne bo štajerske dejansko v Avstriji, bo pa vsaj v moji igri >:D>:D



Tukaj si še celo Kranjsko proleg Štajerske prilepil k Avstriji....

Drugače pa jaz mislim, da država, ki bi segala od Dunaja pa do Trsta, mogoče bi zajemala tudi Istro, bi bila super država, v kateri bi bilo lepo živeti. Imeli bi avstrijske uradnike in sodnike, ki so primer največje učinkovitosti, poleg tega pa bi imeli trikrat višje plače in pokojnine, ter gospodarstvo, turizem, infrastrukturo, šolstvo in zdravstvo na najvišjem svetovnem nivoju. Vodili bi nas pa resni politiki, ne pa nek preprodajalec zelenjave, ki se nam obeta sedaj...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

solatko ::

Pa tudi nek sfaliran obramboslovc ali diplomant FDV-ja ne!!
Če bo hotla EU dejansko obstat, bo potrebno naredit ustavo po vzoru ZDA, centralno vlado, banko, vojsko, zunanjo politiko, sedanjim državam pa lokalno samoupravo - podobno današnjim slovenskim občinam.
Lopove na zveznem nivoju pa lovi Interpol - kot ameriški FBI.
Potem pa je lahko tudi Ljudmila premierka v SLO. JJ, ZJ in podobni, bi pa tako morali v bruseljski ječi razlagat preiskovalcem, kako so prišli do premoženja - pa za tri kolena nazaj.
Delo krepa človeka

Daedalus ::

Kako tipično, ane. Vedno čakati na to, da nekdo "od zunaj" uredi vse, da se živi udobno in lepo. Ja, močan je posttravmatski stres po propadu Jugoslavije, še vedno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

solatko ::

Daedalus - Take neenotne države, kot je SLO, bivše jugo države, Rusija, tudi Belgija, lahko fura samo močna osebnost v obliki monarha ali v obliki diktatorja, če je ta kolikor toliko človeški, je pa še narodu, v takem primeru, čisto fajn.
Zavedat se je potrebno, da so vse te države imele v zgodovini izredno kratke epizode samostojnosti, večina jih je bilo narejenih na silo, po končanih vojnah, prepuščene so bile večinoma samim sebi, z veliko metanja polen pod noge s strani starih in močnih držav.
Če bi se države lahko ustvarjale na podlagi želje ljudi, bi bilo večina državic v Evropi, v velikosti spodnjega Dupleka, pa še tam bi se veselo prepirali zaradi gnile jablane.

JJ je tip takega močnega diktatorja, samo kaj ko do podrejenih ni prijazen, vsaj toliko kot je bil pokojni marshal.

Veliko nas pogreša mirnost prebivanja v bratski državi, še več pa je nostalgikov Marije Teresije in Franca Jožefa, pa tudi Napoleon ni bil od muh na teh prostorih.

Torej glasujmo za ponovno ustaovitev Avstroogrske.

Jaz sem ZA!
Delo krepa človeka

floyd1 ::

Ceste so pa okrog mene še vedno v razsulu. Nimamo denarja, da bi jebeno vodo nazaj nalili v ribnik. Radi bi se šli Univerzijado, ki je kao 160mio vreden projekt, ampak ga bomo sedaj izpeljali s slabimi 30mio od tega manj kot pol za investicije (ČE nam jih bodo iz državnega proračuna dali, seveda). Hvala bogu za fotošop, če bi Kangler pokazal resnične slike dvorane Tabor, bi ga na FISUju nakepali in poslali peš domov. Ostalo so bili pa verjetno fantazijski renderji, ker ničesar še ni. Razen hriba. Po centru mesta smo si letos lahko ogledovali slike novih kulturnih pridobitev v okviru Evropske prestolnice kulture. Če te je kak turist vprašal, kje je ta lepa stavba, je bilo pa najboljše, da si se naredil neumnega - niksveršteje. Imamo pa srečo v nesreči, da je Kangla župan. Tako vsaj kako zaruleno kmečko teslo ne bo telefoniralo v Bruselj, da mora Maribor nujno vrnit sredstva iz evropskih skladov, ker jih niso pravilno porabili. Razen, če se bo sam zatožil, da bo mel materijal za novinarje nasmejavat.

Lepo napisano. In realno.
Glede cestnih označb je pa Ljubljana res svetlobna leta spredaj, se strinjam. In če se pripelješ po glavni vpadnici iz LJ proti centru MB (Tržaška - Titova) je asfalt prav "makadamski". Se z mojo vedno pogovarjava, da je to sramota za mesto. In tako je že leta...

kronik ::

Tržaška je državna cesta. Ti je zdaj jasno zakaj je tako stanje? Ni? TI jaz povem: je blo treba v LJ en odsek potegnit na novo in je zmanjkalo denarja za nas.
Pri nas še obvoznic okrog mesta nimamo :P

Mipe ::

To ni še nič! Pri nas (v Trebnjem) so mimo zgradili avtocesto, najbližji priključek je kilometre stran, ker drugega sploh niso dogradili. Že lep čas se promet zatika pri "krožišču", dela se pa nič.

T-h-o-r ::

več kot 50 km do najbližjega priključka za ac? dvomim ...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mipe ::

Toliko pa spet ne. Več kot 50km in si že mimo LJ :P

T-h-o-r ::

no, pol pa šuš
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Bonitetna hiša Moody's , ki je včeraj za stopnjo znižal bonitetno oceno Slovenije, je potrdila najvišjo bonitetno oceno Avstrije (AAA). Kot so pri tem pojasnili v agenciji, se lahko Avstrija pohvali s primerno raznolikim gospodarstvom, nizko stopnjo brezposelnosti in krepkim finančnim stanjem.

V Moody'su so pojasnili, da so se za potrditev najvišje bonitete alpski državi odločili zaradi njenega močnega gospodarstva.


Bonitetna agencija Moody's je Sloveniji znižala kreditno oceno za eno stopnjo - z Aa3 na A1. Na to je vplivalo predvidevanje, da bo morala država verjetno dodatno dokapitalizirati banke.

To je novo znižanje bonitetne ocene Slovenije pri agenciji Moody's v zadnjih treh mesecih. Bonitetna hiša je namreč 23. septembra že znižala oceno za državne obveznice z Aa2 na Aa3. Že tedaj je posvarila, da se ocene še lahko nižajo.


;)

Zgodovina sprememb…

1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ustanovitev pokrajin v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
547343 (1920) arnecan1

Več podobnih tem