» »

Nakup fotoaparata

Nakup fotoaparata

torres8 ::

Se ne spoznam najbolje na te reči , tako da vas kar vprašam če se mi spalča kupiti tega za 50.
Naj se poudarim da ne potrebujem vrhunskega aparata ampak trenutno imam sony 3.2MP z 3X optičnim zoom. Rad bi le malo moderniziral zadevo in spodnji me mika ker ima 12MP ampak ne vem kako je isto 3X opticni in 6X digitalni zoom?

Slim design with 14 MP camera and USB charge function.

Model number HDC-1491E

* 14 megapixels.
* Black.
* Plastic body.
* 35mm wide angle lens.
* 3 x optical zoom.
* 6 x digital zoom.
* 2.7in LCD screen.

Features:

* PictBridge compatible.
* Digital anti-blur.
* Face detection up to 6 faces.
* Continuous shooting up to 30 frames per second.
* Red eye reduction.
* Memory card compatibility: SD.
* 720p high definition movie capture.
* Maximum ISO 1600.
* 25 scene modes.
* Intelligent scene mode.
* Smile shutter.
* Self timer.
* Built-in flash.

General information:

* Batteries required 2 x AA
* Weight 114g.
* Size H9.6, W6.07cm.
* Depth of camera when switched off 2.77cm.

St235 ::

Gre za simpatičen aparatek ,ki ima po netu dobre ocene. Če rabiš trotla potem je dobra izbira, ndagradnja z 3.2 na 12 MP pa tudi ni zanemarljiva.

Kar se pa ZOOMa tiče pa šteje SAMO optični zoom. digitalni zoom zgolj umetno približuje sliko in lahko enak efekt dosežeš za računalniku. Torej ko gledaš zoom glej samo optiko, digitalni če je ali pa ga ni. to je vsekakor ena najmanj uporabnih funkcij, ki jo tlačijo v fotoaparate in služi zgolj reklami. digitalni zoom bistveno kvari kvaliteto slike in praktično ne poznam okoliščin ko bi ga hotel uporabit.

Tukaj imaš nekaj o tem:
http://www.scrapjazz.com/topics/Photogr...

RejZoR ::

Pri digitalnem zoomu obstaja tud en trik kjer ne izgubiš na kakovosti. Sploh pri teh z visokimi megapixli se to lahko dela. Stvar deluje po principu cropanja in potem dobiš namesto 14mpix slike s 3x optičnim zoomom, ven 8mpix sliko s 3x optičnim plus 5x digitalnim brez izgube kakovosti (če pač odmislimo surove megapixle). Ampak to pa je odvisno če fotoaparat podpira. Ponavadi se imenuje SmartZoom al pa kaj podobnega.
Jezst imam to zadevo na Olympusu mju840. Edini problem je da grem od 8mpix navzdol malce težje, običajno tja do 5mpix. Pri 14mpix pa je to lažje.

Ampak vsekakor si vzemi aparat, ki ima vsaj 5x optični zoom. Sam sem imel najprej 3x pa je bilo povsem premalo za karkoli. Ta mju840 ima 5x in je bistveno boljše. Sem pa pred časom testiral Canon SX110 al SX120 z 10x optičnim, to pa je bilo že svetovno. Tud ni bil tko hudo debel glede na to da je imel 10x optični zoom. Premisli, da ti ne bo kasneje žal.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

dork ::

Folk, kaj pa pravite na tale Olympus MJU 7030?
Potrebujem nekaj podobnega, torej zmogljivega,a ne preveč zahtevnega, za mami, pa bolj kompaktnega, da ji bo šel v torbico.http://www.dpreview.com/reviews/specs/O...

opeter ::

ttanja: fotoaparat je čisto OK, seveda pa je odvisno, kolikšna je cena?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dork ::

opeter, cena je 130eur, a se edino "bojim", da ni narejen za vzhodni trg. Ker so ti aparati že 1 leto na trgu in ne bi se zgodilo prvič, da bi na slovenskem tržišču dobila kak izdelek, ki je sicer ugoden, a žal "manj kvaliteten". Gre za fotoaparat iz E.Leclercovega kataloga.

national ::

to, da smo pri tehniki v balkanskem loncu je znano. Ce je model aparata isti naceloma nebi smelo biti problemov. "Vecje" razlike (locevanje trgov) so pri avtomobilih..

RejZoR ::

Vbistvu smo kar se elektronike tiče bolj v loncu EMEA, torej Vzhodna evropa, afrika in azija. Kar je zelo slabo. Al dobiš kakšnega poljaka, ki komaj razume angleško al pa kakšnega indijca, ki tud ni ravno pri stvari.

Drugače pa obvezno vrži uč na Canon SX serijo. Z modeli SX110 in SX120 sem bil zelo navdušen bili so precej cenovno dostopni, ogromen zoom, optični stabilizator. In fotke so bile fenomenalne za kompakta plus lahko si se igrajčkal s hitrostjo zaslonko in globinsko ostrino, tko da si ven dobil zanimive efekte.
Sicer so delovali na AA baterije ampak včasih je to lahko celo prednost...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mozart ::

Kaj pa tele še poglej so tudi luškani :) in imajo dobre specifikacije...pa še dragi nisio


http://www.akcija.si/SearchNew.asp?SGID...

dork ::

Hej, hvala Mozart, RejZoR, national za nasvete. Potem sem kar kupila Olympus MJU 7030 in glede na to, da imam sama Canona d3000 in da sem pričakovala, da bo kvaliteta precej slabša, lahko samo rečem, da je tale malček super fotoaparat za to ceno. Pa še v akciji je, tako, da iz prve roke lahko rečem da dela res lepe fotke. Pa fajn je, ker je širokokotni. No, za to ceno sem navdušena, mami pa tut :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia pripravlja optično revolucijo

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
2611111 (8115) PrimozR
»

Canon izstopil iz Megapixel dirke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11313821 (7767) Okapi
»

nakup fotoaparata

Oddelek: Kaj kupiti
132736 (2184) BozidarB
»

Nakup digitalca

Oddelek: Kaj kupiti
121363 (1168) Jan987

Več podobnih tem